Ik geloof in het behalen van duurzame resultaten, vanuit een integrale blik.

Daarbij laat ik mij inspireren door het 7S-model van McKinsey.

improov-leo-de-bever_04.jpg
 
infographic.png
 

Om tot een goede analyse en tot duurzame verbeteringen te komen, probeer ik eerst zoveel mogelijk vragen beantwoord te krijgen. Hieronder enkele voorbeelden van dit soort vragen.

 

1. Strategie
Hoe ziet het plan eruit waarmee je de businessdoelen van je organisatie gaat realiseren? Wat is je waardepropositie? Hoe zorg je ervoor dat klanten optimaal bediend worden?

2. Teamteam
Kent iedereen binnen jouw organisatie de behoeftes van de klant? Lukt het om elke (potentiële) klant maximaal te laten bijdragen aan de winstgevendheid van de onderneming? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers elkaar sterker maken?

3. Management
Op welke manier en hoe vaak toets je behaalde resultaten aan je businessplan? Wanneer en hoe stuur je bij? Hoe zorg je ervoor dat salesprofessionals (nog) betere resultaten behalen?

4. Organisatie
Gebruiken jullie feedback voor het verbeteren van de dienstverlening, en zo ja: hoe? Hoe zet je interne samenwerking in voor een optimale klantbeleving? Zijn medewerkers duurzaam inzetbaar?

5. Processen, -middelen en -systemen
Welke afspraken hebben jullie over servicerichtlijnen? Gebruik je een CRM-systeem, en zo ja: op welke manier zetten jullie dit in voor het realiseren van businessdoelstellingen? Welke managementinformatie gebruiken jullie om prestaties te verbeteren?

6. Vaardigheden
Welke pitch doet het goed bij klanten? Sluiten de competenties en vaardigheden van jullie salesprofessionals aan bij de businessambities? Hoe houden medewerkers elkaar scherp?

7. Cultuur
In hoeverre zijn medewerkers verantwoordelijk voor hun salesresultaten en hoe verantwoordelijk voelen ze zich? Staat de klant centraal en zo ja: waaruit blijkt dat? Heerst er een winnaarsmentaliteit en worden successen gevierd?

quote.png
Leo stelt heel veel vragen, waardoor hij snel tot de kern doordringt. Ook houdt hij altijd het grote plaatje in de gaten.
— Ad Weijters, Deducation (Career Coach & Strategisch Adviseur)
bg.png

Nieuwsgierig hoe ik jou kan helpen bij het duurzaam verbeteren van je performance?

Bel of mail me voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek.